Wellnessmassage - Sportmassage

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

MASSAGE

Wellnessmassage

‘Massage is een weldaad voor lichaam en geest’   

Naast sportmassage zijn er diverse andere soorten massage. ESKA biedt ook wellnessmassage en – vanaf najaar 2014 –
stoelmassage aan.

Wellnessmassage

  • houdt spieren in conditie en houdt ze soepel

  • geeft rust en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk

  • zorgt ervoor dat je je fit(ter) voelt

  • ondersteunt het herstelproces van pijnlijke en stijve spieren

  • is geschikt voor iedereen tot 100 jaar (en ouder)


Zoals de naam heet al zegt, is wellnessmassage een behandeling waarbij het welbevinden van jou centraal staat. Deze massage is een weldaad voor zowel je geest als je lichaam. Met een wellnessmassage kunnen lichamelijke klachten verminderen of juist voorkomen worden.

Hieronder vind je meer informatie over de wellnessmassage:

Soorten massage
Je kunt kiezen uit twee massages:

Een ontspannende massage
Dit is een rustig uitgevoerde massage, met als doel je te laten ontspannen en uitrusten. Deze behandeling is perfect als je daarna geen intensieve inspanningen meer hoeft te leveren. Geniet na van de rustgevende werking van deze massage.

Een stimulerende massage
Deze massage wordt iets intensiever uitgevoerd dan de ontspannende massage. Hoe intensief, wordt met jou afgestemd. Na deze behandeling zijn je spieren lekker los en voel je je fris en uitgerust. Je kunt er weer tegenaan.  

ESKA gebruikt bij de wellnessmassages technieken uit de
sportmassage.
Tijdens de massages wordt gebruik gemaakt van massageolie met een heerlijke geur. Je kunt onder meer kiezen uit:

  • koolzaad  - verzorgend en spierontspannend

  • hammam  - verwarmend en revitaliserend

  • lavendel - kruidig en rustgevend

  • lotus - kalmerend en huidverzorgend


Samen met de rustgevende muziek zal je tijdens de massage al snel ontspannen. Wegdromen mag!
(terug naar boven)

Wat wordt gemasseerd?
Je kunt je hele lichaam laten masseren (nek, schouders, armen, handen, rug, benen, voeten) of juist een deel ervan. Dat hangt natuurlijk ook af van de tijd die je reserveert: 30, 60 of 90 minuten. ESKA zal tijdens de massage extra aandacht schenken aan eventuele ‘probleemgebieden’. Door de massage worden de spieren goed doorbloed, afvalstoffen sneller afgevoerd en het herstelproces van pijnlijke of stijve spieren ondersteund.
(terug naar boven)

Wat zijn de effecten van massage?
Je zult je na een massage – over het algemeen -  lichamelijk en geestelijk beter voelen. Je lijf voelt ontspannen en uitgerust aan, je hoofd is lekker leeg en opgeruimd.  Kleine pijntjes zijn weg en je kunt de uitdagingen van het leven weer (beter) aan.
Door de massages zal je merken dat je je soepeler kunt bewegen en activiteiten beter en langer kunt volhouden en dat je minder last hebt van spierpijn. Je spieren zijn door de massage beter ‘in conditie’. Daardoor is ook je lichamelijke coördinatie verbeterd, waardoor de kans op ongelukjes of blessures wordt verkleind.
(terug naar boven)

Voor wie is wellnessmassage geschikt?
In principe kan iedereen baat hebben bij een wellnessmassage, de massage wordt altijd afgestemd op de persoon. Jong en minder jong zijn van harte welkom bij ESKA!
(terug naar boven)

Wanneer mag je niet gemasseerd worden?
Er zijn omstandigheden waaronder je niet gemasseerd mag worden, omdat het bepaalde (ziekte)processen zou kunnen versnellen of de situatie juist kan doen verergeren.  Vooraf aan de massage worden daarom een aantal vragen gesteld over je gezondheid.

Er mag niet gemasseerd worden (absolute contra-indicaties) bij onder meer:
Koorts, griep, algemene ontstekingen, infectieziekten, besmettelijke huidaandoeningen, extreme vermoeidheid, te veel pijn.

Er mag alleen aangepast gemasseerd worden (relatieve contra-indicaties) bij onder meer:
Lokale ontstekingen, vaataandoeningen, lokale huidaandoeningen, steenpuist, zwangerschap, oedeem, hartafwijkingen, spataderen, verstuikingen, ontwrichtingen.
(terug naar boven)

Waar vinden de massages plaats?

Praktijk
De praktijk van ESKA is gehuisvest aan de Tolhoren 83 te Noordwijk. Zie voor de details de contactpagina.

Op locatie thuis
ESKA verzorgt ook massages op locatie in de hele Bollenstreek en daarbuiten. Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komt ESKA naar jou toe met alle benodigde materialen. Er moet dan wel ruimte zijn om een massagetafel te kunnen installeren en de ruimte moet privacy kunnen bieden. Voor massages op locatie vraagt ESKA een vergoeding in de onkosten. Die wordt uiteraard eerst met jou afgestemd.

Bij sportscholen en sportverenigingen, wellnesscentra
Sportscholen, sportverenigingen, wellnesscentra, zonnestudio’s  en sauna’s kunnen ESKA (op freelance basis) inhuren om klanten te laten masseren.
(terug naar boven)

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu