Masseren in Katwijk - Tapen tegen hooikoorts - Sportmassage

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Masseren in Katwijk

Gepubliceerd door in Algemeen ·

Sinds kort ben ik lid van Massage4U, een initiatief van MSP Opleidingen in Leiden, waar ik ook mijn diploma sportmassage heb behaald. Via Massage4U kunnen organisaties en bedrijven (sport)masseurs inhuren voor een evenement of wedstrijd.

Afgelopen zaterdag (27 september 2014) stond het massageteam klaar tijdens de Halve van Katwijk – waar je overigens naast de 21 ook 10 of 5 kilometer kon hardlopen. Het is licht bewolkt, graadje of 20, ideaal hardloopweer. Om 12 uur was de start, maar de eerste kandidaten voor een gratis massage meldden zich al om 11 uur. Het is heel goed om vóór je gaat sporten, je te laten masseren. Je krijgt dan een stimulerende massage, zodat de spieren goed doorbloed raken. Na zo’n massage zijn jij en je spieren er helemaal klaar voor. Veel kuiten en en bovenbenen, maar ook mensen die hun nek, schouders of rug willen laten behandelen. En verder krijg je als masseur veel vragen. Waar kan ik me inschrijven? Is er verzorging onderweg? Heb je hier een prullenbak? Ook veel vragen over blessures, kwaaltjes en pijntjes. Is stretchen na het sporten nu wel of niet verstandig? Ik blijf maar last houden van mijn hamstring, wat is er aan te doen? Nu zijn we geen medicus of sportprofessor, maar je probeert iedereen zo goed mogelijk te helpen en indien nodig door te verwijzen.

Na het startschot om 12 uur was het even rustig. Tijd om even zo’n heerlijke warme stroopwafel te halen (nog bedankt, Fred). De rust is van korte duur: zo’n twintig minuten later meldden de eerste 5-kilometerlopers zich alweer. Vanaf dat moment was het bijna lopendebandwerk: met z’n vijven zijn we continue aan het masseren geweest. Bezwete lijven, stinkende sokken, zanderige voeten: maakt allemaal niet uit, dat hoort erbij, helemaal bij een loopje dat ook over strand en door de duinen gaat. Lekker gaan liggen en geef je over aan een ontspannende massage. Ook nu weer veel kuiten en bovenbenen, geen wonder met zo’n zwaar parcours. De meesten hebben lekker gelopen en hun persoonlijke record gebroken en kunnen dus voldaan – met de medaille nog om -  op de massagetafel gaan liggen.

Rond vier uur zijn de laatste lopers gemasseerd. Als we even buiten onze massagetent kijken, blijft de hele boel alweer opgebroken te zijn en de rust op de boulevard van Katwijk wedergekeerd. Al met al zo’n 15 personen per masseur onder handen gehad. Super leerzaam en heel erg gezellig om met dit team op pad te zijn. Bedankt voor de leuke dag Sonja, Theo, Fred en Martin!

© Sybylle Kroon, 29 september 2014. Fotografie: Fred Verkuil en Theo Stenekes
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu